ReinoToivanen

Sipilä ja Nurmi saatava nokakkain!

 

Taas on tämä naurettav uuksiin asti jatkunut väittely Sipilän mahdollisesta valehtelusta Eduskunnassa saanut uutta tuulta purjeisiinsa tämän "takakonttimatkailun" ansiosta. Ja Sipilä edelleen kiistää valehdelleensa. Orpo vetäytyy asiasta vetoamalla aikaisempiin varautumispuheisiinsa, Soini kiistää koko kysymyksen puhumalla Juudaksesta ja hirttäytymisestä.

Koska tämä koko juttu nousi esiin toimittaja Nurmen kirjaväitteiden pohjalta ja joiden takana hän edelleen seisoo, luulisi media seisovan toimittajansa takana.

Yle tai MTV, järjestäkää  televisiossa Sipilän ja Nurmen välinen keskustelu tapauksen johdosta. Juontajaksi joku  teräväpäinen ja sitkeä ja johdonmukainen haastattelija, ei mitään "tuuliviiri Enbuskea".

Ohjelmasta tulisi varmaan linnanjuhlien veroinen vetonaula. Ja kyse on toisaalta niin suuresta valtakunnallisesta asiasta, johon täytyisi saada selvyys. Jo hallituksen nauttiman epäluottamuksen vuoksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Minulla on hämmentynyt olo. Istuvaa pääministeriä tulisi jotenkin kristillissiveellisesti kunnioittaa. Hallituksen ja esivallan puolestahan kirkoissakin kehotetaan rukoilemaan.
Vaan kun nyt tämä alkaa näyttää niin isolta komedialta, ettei naurultaan saa itkettyäkään, vaikka pitäis.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Niin kehoitetaan mutta ilmeisesti myös oletetaan näiden herrojen olevan sen arvoisia!

Minua suututtaa, ei persujen vuoksi, vaan Sipilän ilmeisen ja mahdollisen kieroilun vuoksi. Hallituksen luottamus on jo kärsinytkansalaisten silmissä ja sen toimintakyky heikkenee koko ajan. Edessä suuret asiat so-te ja maakuntauudistus.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Miksi mielestäsi Sipilää pitäisi kunnioittaa?
Hän on sohlannut koko kautensa ajan hyvinkin epäilyttävissä yhteyksissä.
Ja lisää tulee.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Matti: "Miksi mielestäsi Sipilää pitäisi kunnioittaa?"

Hän on Suomen pääministeri. Kunnioitus vaatii rehellisyyttä. Onko hän rehellinen?

Mielestäni siitä ei ole vakuuttavaa näyttöä. Vain hänen sanansa. Hän aloitti nyt snobbailun ja saivartelun " vastasin vain nyt siihen, olinko tietoinen ennen persujen hajoamista, en ollut!"

Loppuosaan kommentistasi voin yhtyä.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

...ja kun takakontti avattiin, pomppasi sieltä Soini.
Arvostan Sipilää ja Vanhastakin lautoineen. Vaativat näyttöä syytteilleen.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Minä en automaattisesti arvosta. Vaatii näyttöjä. Mielestäni tätä ei saada pois päiväjärjestyksestä muilla keinoin - saadaanko sittenkään?

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Syyllisyys, syytös kaiketi tulee todistaa, ei syyttömyyttä. Siksi tänään Sipilää arvostan.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #8

Kyllä Jarmo. Syyllisyys tulee todistaa. Mutta kerro parempi keino kuin minun esittämäni.

Minä en pysty Sipilää arvostamaan. Esim. uusi so-te on maaseutulaiselle eläkeläiselle kallis ja palveluja huonotava ratkaisu.

Nimim. kokemusta on jo

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Koska tämä koko juttu nousi esiin toimittaja Nurmen kirjaväitteiden pohjalta ja joiden takana hän edelleen seisoo, luulisi media seisovan toimittajansa takana.

Mikä kammottava ajatus, että media suhtautuisi tietyllä tavalla, sen perusteella onko jonkun väitteen esittänyt joku "omista riveistä". Toivottavasti tuollaista tapahtuu mahdollisimman vähän ja harvoin!

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

En nyt oikein ymmärrä tarkoitustasi. Ei median tarvitse suhtautua tietyllä tavalla Nurmeen, vaan järjestää hänellekin "asianosaisena" mahdollisuus perustella väitteitään.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kirjoitit että median pitäisi seistä toimittajan takana. Luulin että tarkoitit sillä hänen näkökantansa tukemista.

Suomen toiseksisuurin mediakonserniko ei suo hänelle riittävää alustaa? Sitä paitsi Nurmen intressissä on, että asiaa vatvotaan, eikä suinkaan että ratkotaan. Kirjat menevät kuin kuumille kiville. Varmaan jouluksi jo pukataan toista painosta...

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #7

En halua puolustaa enkä syyllistää Nurmea. Haluan vain, että media järjestäisi hänelle mahdollisuuden puolustaa kirjansa väitteitä.

Nyt Sipilä vie ja muut vikisevät.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #10

Kirjansa väitteitä? En ole kirjaa lukenut, mutta käsittääkseni väte valehtelusta on esitetty suullisesti kirjan julkistamistilaisuudessa, eikä sitä itse kirjassa taida olla. Todella taitavaa, joskin ehkä moraalitonta, julkisuudenhallintaa toimittaja Nurmelta. Täysin oppikirjan mukaisesti hän vaikenee nyt, jotta vastauksia pitää hakea kirjasta.

Ei Nurmi ole alustaa vailla. Juuri nyt asian ruotimisesta olisi hänelle pelkkää haittaa. Miksi hän lähtisi mahdollisesti kampittamaan itseään?

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Soinin otteen lipeämisestä tiedettiin jo aikaa ennen puoluekokousta. Onhan se nyt aivan naurettavaa väittää, että tuollainen manööveri, joka puoluekokouksen jälkeen tapahtui, junailtaisi kasaan muutamassa hetkessä. Liikuvia osia on niin paljon, että ne pitää järjestää kohdalleen riittävän ajan kuluessa. Se ei ole päivä tai puolitoista.

Pääministerin valehtelun todistaminen voi olla vaikeaa, ellei joku keskeisesti mukana ollut paljasta ratkaisevia seikkoja. Heidän suunsa lienee suljettu vanhoilla konsteilla.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Erkki, olet varmasti oikeassa Sipilän suhteen. Tosin hänen ei tarvinnutkan tietää kuin sinisten lukumäärä, että hän pystyi laskemaan hallituksensa riittävän enemmistön äänestyksissä.

Ei hänen persujen tulevaisuutta tarvinnut miettiä, vain se, ettei Halla-ahoa tulla hyväksymään millään ehdoilla hallitukseen.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

#13 Eli tuolloin sitten oli ennakolta tiedossa PS:n PJ vaalien tulokset.

Valehteleeko Orpo tässä asiassa?

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

En tiedä. Tiedätkö sinä?
Mutta luulen, että oli.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #17

Lainaan Kääriäistä, hänhän eräässä asiassa totesi jommankumman tai molempien valehtelevan.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Uskoo ken haluaa vakuuttavia selityksiä. Soinilta olisi palanut hillotolppa. Jos PS olisi tullut hallitukseen, monet hallituksen tavoitteet olisivat kuivuneet. Jos olisi tullut uudet vaalit, ainakin keskusta olisi menettänyt asemansa ja kuviot menneet uusiksi. Nämä menetykset olivat kauan näkyvissä. Jotain piti tehdä, jotta homma pysyisi pystyssä, eikä sitä ole kyetty tekemään yhdessä tai kahdessa yössä.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Aivan mutta kumpi sinulle hlökohtaisesti on tärkeämpää, näiden valtapyrkimyksien "koossapysyminen" vai todellisen demokratian toteutuminen?

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Pikkunilkkien touhua. Ajetaan omaa kapeaa agendaa kuin kyläpoliitikot konsanaan. Varmaan kovia jätkiä joidenkin mielestä. Ei kiitos!

Toimituksen poiminnat